Кое поражда противоречията в Слънчев бряг ?


2011-07-04 

 

Все още не се вижда краят на скандалите в Слънчев бряг, независмо, че сезонът навлиза в своя пиков период. Нищо чудно туристите да станат свидетели на протести в центъра на курорта.

Два са проблемите, които са в основата на конфликта – собствеността върху инфраструктурата и съдбата на временните обекти.

Според Съюза на собствениците Слънчев бряг събираните такси за инфраструктурата около хотелите са незаконни. Предлагат улиците, алеите и пространствата около хотелите да станат собственост на община Несебър.

Вторият казус са временните обекти. До преди две години те са били 1154, сега са много повече.  Тази година ръководството на „Слънчев бряг” АД е дало още разрешителни. Това разбива имиджа на курорта, според Съюза на собствениците.

Дружеството настоява таксите да бъдат събрани незабавно. Липсата на свежи пари прави поддръжката на инфраструктурата почти невъзможна. Има опасност да се стигне до криза експлоатацията - в пречиствателните станции и дори в снабдяването на курорта с електричество, независимо от неотдавна откритата подстанция в село Кошарица.

Като принципал за сега МИЕТ застава зад позицията на ръководството на „Слънчев бряг” АД

| НОВИНИ