Безплатно изследват за СПИН по морето


До края на август ще работят мобилни кабинети
2011-08-25 

В началото на август стартира лятна кампания за доброволно, анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ по Черноморието под надслов „Ваканция без риск”, съобщава moreto.net. Инициативата за изнасянето на мобилни медицински кабинети по родните ни курорти е на Регионалните здравни инспекции в Бургас, Варна и Добрич и на неправителствени организации, работещи по Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. 

До края на август във Варна местните неправителствени организации и Регионална здравна инспекция ще отворят мобилни кабинети за изследване за ХИВ на оживени туристически места: пред хотел „Черно море” ( на 26-ти август); пред шадраваните на Операта (на 27-ми август); пред Гранд Мол ( на 28-ми август), пред Мол „Двете кули” (на 29-ти август) и пред ”Морско казино” (на 31-ви август). Тъй като варненци и гостите на града излизат на разходка в прохладните часове на деня, мобилните кабинети ще отворят врати между 18.00 и 22.00 часа.

Освен в мобилните кабинети услугата се предлага и в 19 кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС) в цялата страна, информация за които има на телефон 0700 130 40.

| НОВИНИ