На море и през циганското лято


Времето и през есента ще става за плаж
2011-08-29 

Циганското лято, което ще ни посрещне през септември, ще ни позволи да се насладим на морето и през есента. Синоптиците очакват времето през първия месец на есента да е много слънчево и топло - така че тези, които все още не са почивали и имат намерение да го направят на морето, няма да бъдат разочаровани. Времето ще бъде подходящо за плаж. Най-високите температури се очаква да бъдат между 28 и 33 градуса.


През септември се очаква средната месечна температура да бъде близка до нормалната, а валежите - около и над нормата, съобщи Гергана Козинарова от НИМХ към БАН, цитирана от агенция "Фокус".

В края на първото и през повечето дни от второто десетдневие атмосферата ще е по-устойчива. По-голяма е вероятността за сухо и по-топло време. Опасност от временно понижение на температурата и валежи има около 12-ти.

Средната месечна температура за равнините е между 18 и 21˚С, за високите полета - между 15 и 17˚С, а за планините - между 9 и 15˚С. Средната месечна сума на валежите за равнините е между 30 и 50 mm, а за планинските и припланински райони - от 50 до 80 mm.  

| НОВИНИ