Равда - малкото Монако


2012-07-18
Андон Бакалов, кмет на Равда


 

Как стои Равда сред големите туристически комплекси?
Като едно проспериращо и развиващо се съвременно курортно селище,
съчетавайки традициите на своето минало, настояще и бъдеще, малки семейни хотели, частни квартири, традиционни национални заведения за хранене /вкл. рибни/, прекрасен плаж, спортни  и детски площадки, атракциони и други – всички те правят Равда едно от най - предпочитаните места за почивка и отдих по Българското Черноморие.
 
Как виждате развитието на туризма в Кметство Равда?
Туризмът е основен поминък за нас - местните жители. Затова ние се стремим да подобряваме инфраструктурата и условията за отдих, за да удължим туристическия сезон и привлечем повече туристи в Равда.
Тук е мястото да благодаря на хората от Равда, затова че се грижат да поддържат и подобряват своите дворчета, квартири и семейни хотели, на Общинското ръководство за вложените инвестиции за подобрение и поддръжка на инфраструктурата,з а реда и сигурността на жителите и гостите на Равда и не на последно място на моите колеги и екипа, работещ в кметство Равда.
 
Бихте ли ни разказали повече за поддържането на инфраструктурата на територията на кметството и привличането на външни инвестиции?
С всяка изминала година броят на квартирите, семейните частни хотели от затворен тип се увеличават, а оттук и грижите за поддържането и подобрението на инфраструктурата.
С гордост мога да кажа, че Равда е едно от най-чистите и подредени места, като заслугата за това е на местните хора и звеното по чистота и озеленяване към Кметство Равда.
А що се отнася до привличането на външни инвестиции - това е обща политика с ръководството на Община Несебър. Засега са спечелени проекти за Брегоукрепване на южен плаж и Изграждането на крайморски парк. Работят се и други проекти.
 
Разкажете за мероприятията, които провеждате за разнообразяването на Вашия културен календар, което Ви отличава от другите туристически центрове.
Мероприятията, които провеждаме за разнообразяване на нашия Културен календар и с които се отличаваме от останалите туристически центрове са съчетаване на традициите от миналото с настоящето, съвместно с местните - читалище „Гоце Делчев”, училище „Св.Св.Кирил и Методий”, пенсионерски клуб „Детелина”, рибарско дружество и спортни клубове. За нашия празник 26 юли ни гостуват състави от побратимените с Равда - унгарския град Дунакеси и гръцкия Куфаля.
 
Какво ще пожелаете на читателите на сп.Туризъм и отдих?
 На читателите на списание „Туризъм и отдих” ще кажа: „Заповядайте в Равда. Тук ви очакват много положителни емоции и незабравими спомени. Който е дошъл в Равда веднъж, винаги иска да се завърне и остане завинаги тук.”
Желая на всички читатели здраве и да посетят поне веднъж Равда, за да се убедят сами в привлекателността, позитивизма и магията на Равда. 
| НОВИНИ