Лятна танцова работилница Dance It в Бургас


2013-08-20Първата за Бургас Лятна танцова работилница Dance It! стартира вчера в Младежкия културен център. Над 40 участника от България, Сърбия и Македония ще танцуват цели две седмици под менторството на световноизвестни хореографи от САЩ, благодарение на Фондация "Америка за България" и Община Бургас.

 Лятната танцова работилница, организирана от Фондация «Танцово изкуство - Илиев», ще продължи до 30 август, когато ще бъде и заключителният спектакъл, на който участниците ще демонстрират наученото през двете седмици интензивни занимания.

 «Изключително съм развълнувана да бъда тук в Бургас и да бъда част от Лятната танцова работилница», сподели Тереза Рут Хауърд, която ще води балетния клас. Крисчън вон Хауърд и Андрея Бър ще преподават съответно модерен танц и джаз, и хип - хоп. Без да губят време, непосредствено след откриването, младите участници започнаха своите тренировки, а техните учители бързо влязоха в менторска роля и не пропуснаха да направят първите си бележки по движенията на младите танцьори.

Освен интензивните ежедневни танцови ателиета за записалите се танцьори, програмата включва и множество събития, интересни за гражданите и гостите на Бургас и региона. Сред тях освен големият заключителен спектакъл, са и репетиции на открито, танцова програма за деца и др.

Лятната танцова работилница е в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г.

| НОВИНИ