19 причини да посетите София


2013-10-30Проектът „19 до 19та”  на  Центъра за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ) се реализира в партньорство с район „Витоша“ на СО и с финансовата подкрепа на Програма „Европа” 2013 на Столична община.  Основната цел е да подпомогне разкриването на потенциала на София като културен център и достоен кандидат за Европейска столица на културата през 2019 г.

   В рамките на проекта бяха проучени и адаптирани добри европейски практики за изготвяне на специфични туристически ориентирани продукти, беше проведено анкетно проучване в продължение на 4 дни за нагласите и очакванията на жителите и гостите на столицата по отношение на информацията, която биха искали да получават за туристическите забележителности и продукти на територията на Столична община и по-специално на не толкова популярните такива, както и бяха проведени интервюта с три фокус групи.

   Крайният продукт – туристически гид на София с името „19 до 19та”, представя 19 причини, поради които човек трябва да посети града ни преди 2019 г. и кани читателя/посетителя на разходка из деветнадесет не толкова типични забележителности и локации в/ около София. Атрактивното представяне на културните, историческите и природни забележителности и атракции в столицата ще спомогне за значителното повишаване на интереса към тях. 

| НОВИНИ