почивка в Гоце Делчев
адрес: GPS координати: 41° 34' 42" N, 23° 45' 40" E
тел.: +359 889 816 611
Комплекс UVA NESTUM се намира на 1.5 км от гр. Гоце Делчев по пътя към селата Лещен и Ковачевица в живописната котловина между две от най-красивите планини в България – Пирин и Родопите. Комплексът е построен върху територия от около 60 дка. На територията на имота са изградени и посрещат туристи: винарна, ресторант-енотека, спортен комплекс, парк, водоем – рибарник и барбекю, обособено е собствено стопанство, където се отглеждат лозя, зеленчуци, различни птици и животни. През 2015 г. ще отвори врати и парк-хотел UVA NESTUM WINE and SPA. 
 
Избата разполага с над 17дка собствени, натурално чисти лозя, където се отглеждат четири от едни от най-емблематичните световни сортове грозде : Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Сира, а също така и един български сорт, с цветното име Рубин. 
 
Благоприятните и уникални по своя характер климатично – почвени условия на региона са основна предпоставка за отглеждане на висококачествено грозде. Освен неповторимия тероар, от първостепенно значение за създаването на качествено вино са контролираните добиви и ежедневното проследяване на развитието на лозите, които помагат да се осигури грозде с добра зрялост и идеално съотношение на неговите компоненти. Виното съзрява и отлежава за период между 12 и 18 месеца в 225-литрови бъчви от първокачествен френски дъб. Вината, които притежават най-висок потенциал за стареене, отлежават допълнително и в бутилки. 
Избата предлага вина под марките Uva Nestum и Uva Libre.
 
В избата и ресторанта се организират различни тематични дегустации, чрез които всеки гост на UVA NESTUM е поканен да се почувства член на общност от ценители, изследователи и любители на хубавото вино, стремящи се към нови, вълнуващи и вдъхновяващи преживявания. 
| СХОДНИ ТЪРСЕНИЯ