Therma Vitae

почивка в Огняново
тел.: +359 75 233 182
e-mail: office@thermavitae.bg
Хотел Therma Vitae - Профилакториум Огняново е разположен в живописната  местност на курорта Огняновски минерални бани, характерен със специфичен микроклимат със средиземноморско влияние.  
 
Огняновски минерални бани е балнеоложки курорт с 24 термоминерални извора, със сумарен дебит 102 л/сек и средна температура на водата 39°C - 40°C. Най- горещият извор в района е с температура 42,5°C. Минералната вода е бистра, безцветна, със слаб дъх на сероводород, без санитарно – химическо замърсяване, бактериологично чиста. Физико-химичен състав - хипертермална, слабо минерализирана - ср. 270 мг/л, силициево – флуорна - ср. 5,3 мг/л, хидрокарбонатно-сулфатна и натриева с повишено съдържание на калций, силна алкална реакция (pH = 8,1-9,4), безвредно количество радон 0,5-0,7 нанокюри. Подходящи са за външно и питейно балнеолечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, ендокринната, дихателната и храносмилателната системи, обмяна на веществата, нервни, гинекологични и сърдечно-съдови болести.
Хотел Therma Vitae - Профилакториум Огняново е сгушен в полите на Западните Родопи, в най-ниската част на долината на река Канина. Югозападно от хотела се намира гр. Гоце Делчев, на юг от който се извисяват красивите върхове от източния дял на Пирин планина. Комплекс Therma Vitae е подхранен от топли и лековити минерални води,  заобиколен от богата и разнообразна растителност, огрян от чистото и топло слънце. Като се стреми да бъде хармонична част от заобикалящата го природа, Хотел Therma Vitae целогодишно предлага на своите гости качествен отдих, неповторимо преживяване и пълноценна почивка.
Всеки един от четирите етажа е отражение на животворните елементи, които  оформят разнообразната местност - вода, растителност, слънце и земя. Всяка стая, уникална и различна, предлага атмосфера, в унисон с тях. Така решената среда на Профилакториума работи в хармония с природата за пълноценно релаксиране и комфортен престой.
От началото на 2014 година изцяло обновените хотелска част, балнеология, спа, минерални басейни, ресторант, бар и парк предлагат на своите гости високо качество, оригинален дизайн и стилен уют. Професионалният ни и гостоприемен екип се грижи престоят на гостите да бъде специален, незабравим и комфортен.
В хотелски комплекс Therma Vitae – Профилакториум Огняново на разположение на гостите са пет басейна с минерална вода: закрит минерален басейн, закрит термален басейн в Балнеология и външен термален басейн (Топило), които работят целогодишно; детски басейн към VIP зона и изцяло нова плажна зона с външен открит басейн, джакузи и детски басейн с водна пързалка, които се ползват през летния сезон. Системата за поддръжка на чистотата на басейните и качеството на минералната вода е организирана без да се използват хлор и химикали. Поддържането на температурата на водата се дължи на непрекъснатия приток на минерална вода от извора, което гарантира и нейната чистота. Допълнително пречистването се осигурява и от модерна система чрез озон и UV лъчи, а ежедневно чрез специален робот се почистват стените и дъното на басейните.
Комплексът разполага и със следните допълнителни удобства:
Ресторантът на хотела разполага с две зали с общ капацитет 160 места. Предлаганата кухня и напитки са с изключително високо качество, като се ползват продукти с доказан и избран по строги качествени критерии произход, натурални продукти и собствено производство. Предлагат се специализирани менюта и изключителни червени вина от бутиковата и единствена изба в района на долината на р.Места - UVA NESTUM.
Лоби бар
Конферентна зала с капацитет – до 100 души, оборудвана с мултимедийна техника, екран, озвучаване, удобно и функционално конферентно обзавеждане и естествена светлина.
Спортна/Фитнес зала
Зала за игри 
Вътрешен и външен детски кът
Паркинг
Безжичен интернет на територията на целия комплекс
Щедрата и уникална природа се съчетава с хотелския комфорт с основна цел гостите да се чувстват уютно, очаквани и спокойни, да се връщат отново и с желание в Хотел Therma Vitae - Профилакториум Огняново.
| СХОДНИ ТЪРСЕНИЯ