150 години от рождението на Петър Дънов


2014-07-04На 12 юли се навършват 150 години от рождението на един голям българин и духовен учител на хиляди хора по света - Петър Дънов.

Учителят Петър Дънов е създател на единственото по рода си самобитно българско учение, следвано, ценено и тачено от последователи в над 50 държави. Според западно-европейски изследователи българският духовен Учител се разглежда като едно от най-значителните европейски културни явления на миналото столетие, а българите се назовават „народа на Дънов”.

Не случайно в  националната класация  Великите българиУчителя Петър Дънов е на второ място след Апостола.

По случай юбилея се организират „Дни на Учителя Петър Дънов”. В седмицата на честванията ще се организират разнообразни събития, лекции и дискусии.

Кулминацията на събитията ще бъде Тържественият концерт в зала „България” на 11 юли, 19 ч., с участието на Софийска филхармония, Филхармоничен хор "Светослав Обретенов", солистите Гиргина Гиргинова, Виолета Радомирска, Георги Султанов и Мартин Цонев. Диригент на концерта ще бъде Йордан Камджалов – генерален директор на операта, филхармонията и фестивала в Хайделберг. 

Събитието е под патронажа на ЮНЕСКО, Министерство на културата и г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на София.

 

| НОВИНИ