За първи път в Бургас – Фестивал на виното


2014-07-07Жителите на южния черноморски град и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино - Бургас.

"Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони, категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.

В това ще се убедят и посетителите на Фестивала, които ще имат възможност да дегустират наградени продукти от Международни конкурси за вина и спиртни напитки. Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала. Участниците ще представят и актуалните в последните години и безспорен хит - биовина.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински и австралийски вина, които имат дългогодишни традиции в производството на напитките с контролирано наименование за произход.

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на "сляпа дегустация" в рамките на конкурса "Продукт на потребителя" - част от програмата на Фестивала. Победителите ще бъдат обявени след приключването на конкурса.

Работното време на Фестивала на виното - Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа. Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.

| НОВИНИ