Ветроходна регата за старт на Празниците на Созопол


2014-07-10Празниците на Созопол стартират с четвъртото издание на ветроходната регата „Света Марина Созопол” на 11 юли2014 г и ще продължи три дни. Състезатели от 12 български клуба и отбори от Александруполис и Кавала, Гърция, ще мерят сили в класовете „Оптимист” и „Лазер 4,7”.

В празничната програма на община Созопол са включени още няколко спортни събития. Стартът на плувен маратон ще бъде даден на 17 юли в 8.30 ч от пристанището, а финалът ще бъде на Централния плаж, където кметът на Созопол Панайот Рейзи и председателят на общинския съвет Красимира Германова ще наградят най- добрите състезатели. Гостите на града могат да наблюдават състезанието от кораба „Биг Баба”, който ще направи обиколка в залива.

С голям интерес се очакват двубоите по време на традиционните народни борби, които ще започнат от 15 ч на стадион „Арена Созопол”. 120 борци от цялата страна, включително шампиони от национални и международни състезания, ще участват в народните борби.

 Празниците на Созопол, посветени на св. Марина, ще завършат с турнир по подводен риболов за купата на Света Марина, който ще се проведе на 19 юли, събота, от 9 ч на пристанището. Към момента са се записали над 100 състезатели от 16 клуба по подводен риболов. Те ще пробват късмета си в залива на Созопол, за да уловят най-голямата риба. Тегленето на улова и награждаването ще бъде от 16 часа.

| НОВИНИ