Демонстрираме възможностите на Бургас и региона за привличане на туристи

Бургас

Проект „Черноморска мрежа за устойчив туризъм“ обединява усилията на Община Бургас, Грузия – регион Аджара, Украйна – регион Одеса, Молдова и Турция – Трабзон, в изследване състоянието на туристическите услуги и разработване на пазарно ориентирани стратегии за промотиране на специфични туристически продукти и услуги – eкотуризъм, СПА туризъм, винен туризъм и културен туризъм.

Всички партньори по проекта притежават потенциал за привличане на определени категории туристи. Разположени около Черно море, държавите- партньори по проекта, имат богато културно-историческо наследство.

Знаете ли, че точно до Кишинев (Молдова) се намира подземният град Крикова, варовикова кариера от ХІV в., който в момента се простира на около 130 километра под земята и е действаща изба за производство на висококачествени вина?

Грузия също така е с богати традиции в производството на вино, както и регионът на Одеса.

До Одеса, на делтата на р. Дунав, се намира защитена влажна зона, с голямо биоразнообразие.

Регионът на Трабзон в Турция, е с планински релеф и тук е скалният манастир Сумела, чиято история датира от 1600 години, построен на 1200 м височина върху отвесните скали.

В рамките на проекта Община Бургас има разработено маркетингово проучване и промоционална стратегия под формата на видео клипове, които демонстрират възможностите на Бургас и региона за привличане на туристи. Темите са идентифицирани от маркетинговото проучване – лечебната луга и минералните извори с потенциал за СПА туризъм, езерата с цялото им биоразнообразие с потенциал за екотуризъм, Бургас с възможностите за активен живот, които предлага – кану, риболов, уиндсърфинг, колоездачни маршрути.

Проектът участва в туристическото изложение EMITTв Истанбул между 22 и 25 януари 2015 г.

Проект „Черноморска мрежа за устойчив туризъм – BSNST” MIS-ETC 2605 се финансира по СОП „Черноморски басейн“ 2007-2013 и партньорите са Международен център за развитие на бизнеса и промотиране на инвестициите (IBDIPC) – Грузия, Община Бургас – България, Агенция за регионално развитие (ARD) – Одеса, Украйна, Департамент по туризма и курортите – Аджара, Грузия, Агенция за развитие на източния Черноморски регион (DOKA) – Трабзон, Турция и водещ партньор – Институт за бизнес консултиране (BCI) – Кишинев, Молдова.

 

Тази публикация е създадена с подкрепата на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е изцяло отговорност на Община Бургас и не отразява възгледите на Европейския съюз.

 
 
| СХОДНИ ТЪРСЕНИЯ