Обзор

почивка в Обзор
адрес: ул."Иван Вазов" № 2
e-mail: kmetstvo_obzor@abv.bg
Като перла на Черноморието, Обзор съчетава уникално разположение в подножието на Стара Планина, като едновременно с това се къпе в бреговете на Черно море. Ивицата се извива до безкрайност, а малките заливи тънат в девственост. Градът е съчетание от уют, спокойствие и достатъчно атракции за всички възрасти и вкусове.
Тези, които предпочитат планината и са решили да избягат от горещините, шума и суетата на морското курортно селище, могат да се насладят на прекрасната природа по трасето на екопътека с обща дължина около 2200 м. Централна част от еко пътеката заема поляна, която е оборудвана с места за отдих и пикник, люлки за по-малките планинари и камини за барбекю – място, където може да поседнете, да отдъхнете и да се потопите в чудно безгрижие и безметежност, което само планината може да подари.
Наред с еко туризъма, Обзор се развива и в сферата на спорта. Наскоро в града бе изграден спортен комплекс от игрище за мини футбол, тенис корт, което се трансформира в игрище за баскетбол и волейбол, и писта за скоростно бягане. Приоритет за градоначалника, г-н Христо Янев, е проектът за експонация на археологически разкопки „Римски Терми” от IV век, като те са част от историята на града, в чиито недра е разположен Обзор. Разкритите останки от римско време говорят за една изключително отбрана класа от хора, които в миналото са избрали именно Обзор за своите резиденции и почивки, което несъмнено е доказателство за уникалността на това място.
Наред с чара и омая на града, местните жители са изключително гостоприемни и предлагат услуги от различна категория, което е в отговор на разнообразните изисквания и вкусове и на най-претенциозния турист. Тук, на това благословено от Бога и дарено на хората място, бихте прекарали по уникален и незабравим начин своята почивка. 
| СХОДНИ ТЪРСЕНИЯ