Маринела

почивка в София
адрес: 1407 Sofia, James Bourchier Boulevard 100,
тел.: +359 2 969 2222,
факс: +359 2 969 2223,
e-mail: reservations@hotel-marinela.com
Този хотел е като мъж с минало и жена с бъдеще. Отколешна слава и примамливо очарование се събират в едно ново обещаващо начало. 
Хотел "Маринела" е имал много имена преди това, но като че ли най-дълго и най-често хората са го наричали фамилиарно "Японския". 
Този хотел винаги е бил емблема. Едно много специално място. Вероятно защото точно такъв е бил и замисълът на неговия архитект - световноизвестният Кишо Курокава. 
След реновацията хотел "Маринела" съвсем не е загубил японския дух и философия. Ако има нещо, което новите собственици видимо са искали да съхранят, но и да подчертаят, то е именно това. Японските йероглифи, част от новата ефектна декорация на централното лоби, както и невероятните платна автентично японско изкуство в общите пространства, са достатъчно красноречиви примери. Гостите на хотел "Маринела" могат да открият още много подобни изящни знаци, обикаляйки тези общо 30хил.кв.м удивителна инфраструктура. 
Концепцията за "Град на бъдещето", заложена от Курокава преди повече от три десетилетия, днес се е развила в нова стратегия за истински и модерен "Град в града". Автономно място със свой собствен живот, където, влизайки, човек може да намери всичко, от което се нуждае. 
| СХОДНИ ТЪРСЕНИЯ