Първо Българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018


2017-10-12По време на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз” (януари – юни 2018 година) очакваме две хиляди високопоставени гости, пред които ще имаме възможност да представим, както своите достижения и познания във всички области на европейските политики, така и потенциала на страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

При откриването на Националния съвет по туризъм бяха обявени общо шест събития в календара, предвидени от Министерството на туризма – основното, на тема „Икономика и туризъм”, ще се проведе през февруари и с участието на министрите на туризма от държавите-членки на ЕС. Предстои също среща, посветена на конферентния туризъм и дигиталната трансформация, каза министър Николина Ангелкова и уточни, че тя ще се проведе в рамките на изложението „Ваканция и СПА“ като по думите й така „ще може да се поканят не само министри от държавите от ЕС, но и от други страни, членове на Световната организация по туризъм”.

През месец юни е съвместната конференция с Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, чиято основна тема отново ще бъде туризма.

През 2016 година България е посетена от 8,2 млн. чуждестранни туристи, което е ръст от 17 а приходите са 3,2 млрд. евро. През 2018 година около председателството се очакват над 30 хиляди нощувки в страната

„Ще се постараем да покажем потенциала на страната като целогодишна туристическа дестинация, известна не само с летните и зимните възможности, но и балнео, СПА и културно-исторически, голф, спорт и всички други видове туризъм, които има възможност да се осъществяват у нас”, допълва министър Ангелкова.

България поема ротационното председателство на Съвета на ЕС на 1 януари 2018 година в „тройката” Естония – България – Австрия. Още подробности за процеса и подготовката има на www.eu2018bg.bg

| НОВИНИ