Стартира проектът "Сподели България"


2018-03-13В Банско стартира проектът за 12-те винено-кулинарни дестинации в България. Във форума участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, Георги  Икономов - кмет на Община Банско, инж. Красимир Коев - изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното (ИАЛВ), народни представители и кметове на общини. Акцентът на форума бе върху първите две дестинации - Долината на Струма и Долината на Места.

Проектът ще утвърждава България като дестинация четири сезона, подчерта Министър Ангелкова. Тя допълни, че по този начин ще се окаже положително влияние не само върху развитието на туризма, но и за подобряване качеството на живот на местните хора.

Планира се окончателно винено-културните дестинации да бъдат обявени до есента. Работи се и по създаването на запазена марка "Сподели България".

Министър Порожанов посочи, че проектът е отворен за надграждане и има доста общини, които са дали предложения за включване на обекти в дестинациите. Министърът допълни, че е важно как бизнесът си представя дестинациите, за да може заедно с местната власт да се направи организация за осъществяването на проекта.

| НОВИНИ