Стартира проекта "Сподели България"

В Банско стартира проекта за 12-те винено-кулинарни дестинации в България.  На форума участваха министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на Земеделието, храните и горите Румен Порожанов, Георги  Икономов - кмет на Община Банско, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозята и виното (ИАЛВ), народни представители и кметове на общини. Акцентът на форума бе върху първите две дестинации - Долината на Струма и Долината на Места.

Проектът ще утвърждаването на България като дестинация четири сезона подчерта Министър Ангелкова, като допълни, че по този начин ще се окаже положително влияние върху развитието не само в туризма, но и за подобряване качеството на живот на местните хора.

Планира се окончателно винено-културните дестинации да бъдат обявени до есента. Работи се и по създаването на на запазена марка "Сподели България".

Министър Порожанов посочи, че проектът е отворен за надграждане и има доста общини, които са дали предложения за включване на обекти в дестинациите. Министъра допълни, че е важно как бизнеса си представя дестинациите, за да може заедно с местната власт да се направи организация за осъществяването на проекта.

| НОВИНИ