7 балнео и СПА дестинации представи Министерството на туризма пред бранша


2018-05-147 СПА и балнео дестинации, разработени от Министерството на туризма в партньорство с общините на България, представители на бранша и експерти, бяха представени на среща с туристическия бранш в Сандански на 11 май. На събитието присъстваха министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова, кметът на Сандански г-н Кирил Котев, заместник-областният управител на Благоевград г-жа Антоанета Янчева, представители на бизнеса, медии.

Проектът обхваща 58 населени места в цялата страна, като са поискани становища от 50 общини и над 30 от тях са дали предложенията си. При разработването на дестинациите са взети под внимание наличието на минерални води и особеностите на климата. За утвърждаването на България като целогодишна дестинация вече има определени и 8 културно-исторически маршрута, а в момента се обсъждат 12 винено-кулинарни дестинации.

Очаква се проектът да бъде финализиран до есента, след което 7-те СПА и балнео дестинации ще бъдат дигитализирани и качени на страницата на Министерството на туризма и на платформата iLoveBulgaria. От юни стартира и широка комуникационна кампания в 16 държави – целеви пазари за българския туризъм.

| НОВИНИ