12 отбора от 14 града покориха крепостта „Боженишки Урвич“ на „Приключенски многобой - Ботевград 2018“


2018-06-1112 отбора с общо 110 състезатели взеха участие в  състезателната част на „Приключенски многобой - Ботевград 2018“, част от „Приключенски Екстрийм Тур“. Екстремното събитие се проведе на 9 и 10 юни на крепостта „Боженишки Урвич” край с. Боженица, община Ботевград.

Освен да си измислят име, всички отбори имаха за задача да нарисуват сами и отборното си знаме. Сред екстремните предизвикателства, които ги очакваха на крепостта бяха: катерене по скали, спускане по алпийско въже на рапел, спускане по въжен тролей, умения за стрелба с лък, задачи с ориентиране и логика.

Участниците бяха най-силно впечатлени от екстремното спускане по въжен тролей, а при стрелбата с лък почти всички отбори показаха завидни умения. Всички отбори получиха купи и индивидуални грамоти за успешно представяне, и разбира се, поляха победата с шампанско марка „Приключенски Многобой“.

За присъстващите, които не взеха участие в екстремните изживявания, бяха предвидени занимания на поляната под крепостта, вкл. арт работилница на открито, където желаещи се учеха на занаяти като керамика, дърворезба, дървопластика, кукларство и килимарство. Водещият Тео обогатяваше знанията им с любопитни факти за местността и културните, природни и исторически забележителности в района. Петима късметлии от посетителите си спечелиха ваучер за моторен полет с паратрайк.

Иновативното събитие продължи и в неделния ден, когато крепостта покоряваха деца от 3 училища в община Ботевград. Екипирани и под зоркото око на професионални инструктори, децата учеха тънкости в скалното катерене и стрелбата с лък.

 Поредицата екстремни мероприятия на „Приключенски Екстрийм Тур“ продължава, като следващата спирка е Археологически комплекс „Калето“, където на 1-ви юли ще се проведе „Приключенски многобой – Мездра 2018“.

В календара на „Приключенски Екстрийм Тур” влизат още събитията NetWorkMe 2018– Фестивал на алтернативния спорт и комуникации (6-7 юли, езерото в Дружба, София) и Екстрийм Арт – Своге 2018 (21 юли, Вазова Екопътека, Своге).

| НОВИНИ