„Опера на върховете” сред мистиката на Белоградчик


Летният фестивал на Софийската опера и балет кани почитателите на вечната музика, природа и вино от 13 до 29 юли
2018-07-02Третият летен фестивал "Опера на върховете" ще озвучи от 13 до 29 юли приказния декор на Белоградчишката крепост, съобщиха от община Белоградчик. Фестивалът се организира от Министерство на културата, Софийската опера и балет и община Белоградчик.Фестивалът се открива на 13 юли с балета"Корсар", на 14-и ще бъде представен балетът "Жизел", а на 15 юли ще се играе "Дон Кихот". Пет дни по-късно започват оперните представления с "Реквием" на Джузепе Верди, "Кармен" на Жорж Бизе и "Тоска" на Джакомо Пучини.

За първа година в програмата е включен  световноизвестният мюзикъл "Мама миа", който ще се играе от 26 до 29юли. Програмата предвижда в последните три дни от фестивала в пещерата „Магура” да бъде представена фестивалната импресия по музика на Вагнер "Богове, великани, джуджета, валкюри", включваща дегустация на регионално вино от винарска изба „Магура“.

Билети за спектаклите в Белоградчишката крепост може да се закупят в Туристически информационен център – Белоградчик, в МОЛ Видин, на касата на Софийска опера и балет (София, ул. „Врабча“ №1), във всички каси на Изипей /Easypay/ в цялата страна, както и онлайн от сайта www.operasofia.bg чрез системата за разплащане ePay.bg.

| НОВИНИ