За нас

Списание „Туризъм и отдих” e авторитетно периодично издание на ИК „Дакер” за туризма в България. То е единственото запазило се до днес печатно издание, което отразява случващото се в този сектор на икономиката, формиращ над 11% от БВП.

За хората от туристическия бизнес изданието е точeн ориентир за конюнктурата на туристическия пазар и фирмите, обслужващи туризма. За масовия читател то носи много полезна информация за нови дестинации, събития и възможности за почивка заедно с актуални предложения на хотелиери и туроператори.

„Туризъм и отдих” участва на всички туристически изложения в България и има специални издания на чужди езици, които представят българския туризъм на водещите международни туристически борси: WTM - Лондон, МИТТ – Москва, TTR - Букурещ и Philoxenia - Солун.

„Туризъм и отдих” е носител на международни награди, както и на най-престижните български отличия от „Ваканция и СПА Експо”, от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за най-успешно сътрудничество в туризма; удостоено е с Грамота на Министерството на туризма за печатна медия – 2017 г.

Списание „Туризъм и отдих” присъжда отличието „Златен приз” за лидери в туризма от България и Балканите. Призовете се връчват всяка година по време на най-голямата международна туристическа борса в България „Ваканция и СПА” - София.