Голф туризмът утвърждава България като целогодишна дестинация

Развитието на голф туризма допринася за утвърждаване на България като целогодишна дестинация, предлагаща висококачествен продукт. Именно това е един от водещите приоритети в работата на Министерството на туризма, заяви заместник-министърът на туризма Любен Кънчев на церемония в Балчик за награждаване на победителите в голф турнира  European Tour Senior Classics. Министерството е официален партньор на проявата, в която приоритетно участват професионалисти на възраст над 50 години.

Важен партньор за налагането на страната като място за пътуване в четири сезона е работата на бизнеса и усилията му за надграждане и усъвършенстване на услугите. Считаме, че България има голям потенциал за привличане на голф туристи, канейки едни от най-добрите професионалисти с такива турнири, посочи Кънчев. 

Подобни елитни спортни прояви допринасят за увеличаване на посещаемостта на природните и културно-историческите обекти в района, а доказателство за успешната работа са данните за област Добрич, коментира зам.-министърът. Те показват, че за първите шест месеца от годината общият брой на отседналите лица в местата за настаняване с 10 и повече легла в областта е близо 144 хил., а ръстът, който се отчита, е 16,9% в сравнение с месеците януари-юни 2017 г. Приходите от нощувки пък възлизат на 30,601 млн. лв., с ръст от 24 на сто. Освен това любителите на този вид спорт могат да разнообразят пребиваването си с бизнес събития, посещения на балнео и спа центрове, отбеляза Любен Кънчев.