Архивна фотоекспозиция в три части ще покажат в Ахтопол

Архивна фотографска експозиция в три части ще бъде показана в Ахтопол този уикенд. Изложбата може да бъде видяна в музей „История на котвата“ в морския град на 21, 22 и 23 септември между 17:00 и 21:00 часа. Събитието е част от културната програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“. 

На първия етаж на музея ще бъде представена експозиция „Ахтопол в стари снимки, карти и материали“. На втория етаж ще можем да разгледаме образци на котви от всички черноморски типове и разновидности, както и находки от потънали кораби от праисторията до наши дни. Третата част на изложбата – „Черно море и Странджа в Европейската картография“ – ще обхване периода от VI до III в. пр. Хр. и ще покаже керамика от некропола на Аполония Понтика. 

Посетителите на есенните ахтополски празници ще могат да се насладят и на още няколко интересни културни събития – изложбите „Семейните албуми на странджанци говорят“ и „Храмовете на Странджа“, подготвени от исторически музей „Проф. Александър Фол“ в Малко Търново, изложбата-живопис „сМисъл“ на галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, както и изложбата на подводна фотография, осигурена от организаторите на фестивала за водолази и харпунджии Diving Fest. 

Цялата програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“ можете да видите тук: goo.gl/shWyks