7% ръст на приходите от международен туризъм за 9-те месеца на 2018 г.

Приходите от международен туризъм възлизат на 3,2 млрд. евро в периода януари-септември тази година, показват последните данни на БНБ. Ръстът спрямо същия период на 2017 г. е 7 на сто. За 9-те месеца на 2018 г.  чуждестранните туристически посещения са над 7,9 млн., като нарастват с 5,5% в сравнение със същия период година по-рано.
 
Приходите от международни визити през летния сезон (в периода юни - септември 2018 г.) са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 г. Само за месец септември 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година.

Ръстът на приходите от международен туризъм изпреварва нарастването на броя на чуждестранните посетители, което е доказателство, че страната ни привлича все повече посетители, които търсят висококатегорийни места за настаняване, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея данните като цяло са доказателство, че България се утвърждава като дестинация, предлагаща търсен продукт на разумна цена.