Елха в нова премяна и ледена пързалка ни очакват в Димитровград

На 5 декември 2018 г. от 17.30 ч. на пл. „България” димитровградските деца, техните родители, баби и дядовци ще посрещнат най-дългоочаквания гост през цялата година - Дядо Коледа, съобщиха от Община Димитровград. Обичаният старец ще пристигне специално за запалването на най-голямата жива елха в България - "Дървото на надеждата", която тази година ще ни изненада с напълно нова визия.
 
За първи път в Димитровград малки и големи ще могат да карат кънки на най-новата атракция - Ледената пързалка, разположена на удобно място на централния площад на града. Пързалката ще бъде открита с шоу на децата от спортен клуб "Ледени искри", София.


Аромат на вкусни вурсчета ще се носи из площада на Димитровград от традиционната "Гостилница", а в работилничката за играчки децата ще могат да направят етикети за подаръци и 3D коледни украси за дома. Задължителното писмо до Дядо Коледа малките палавници ще могат да напишат и пуснат в "Пощата" за коледни писма. За децата ще има и вкусна изненада с любима  близалка.

Коледни песни в изпълнение на Микаела Димитрова и Мариета Стоянова и танците на талантите от ОЦТИ "Галаксико" ще ни пренесат във вълшебството на коледния дух. Колоритът на българския фолклор ще бъде пресъздаден в хореографията на танца "Снежко" от децата на танцов ансамбъл "Звездица", а коледари от с.Долно Белево ще изпълнят с наричания за благоденствие централния площад.Пищна заря и пиротехнически ефекти ще бъдат кулминация на ритуала по запалването на Елхата и коледните светлини.