Чепеларе остава планинският курорт, насочен към българския турист

На 22 декември с богата програма и с пожелание за рекорден брой туристи бе открит ски сезона в Чепеларе.

Любителите на зимните спортове бяха посрещнати на Ски зона „Мечи чал“ с безплатен лифт и отлични условия за ски. Официалното откриване на сезона бе дадено на площад „Олимпийски“ от г-жа Славка Чакърова - кмет на община Чепеларе. Сред официалните гости бе зам.- министърът на туризма Ирена Георгиева и генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. На тържеството бяха наградени най-изявените спортисти на Чепеларе, като за втора поредна година номер едно бе сноубордистът Радослав Янков.

Община Чепеларе и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в града се бяха погрижили за добро настроение на присъстващите на откриването със забавни игри, томбола с награди, топъл чай и храна. А любимката на поколения българи Росица Кирилова пък изпя вечните си хитове.

"Пампорово и Чепеларе се утвърдиха като привлекателна дестинация за ваканция и почивка, където природата е била повече от щедра.  Очакванията за сезон 2018-2019 са за засилен интерес от български посетители, които през последните години представляват над 65 % от туристите в курортния комплекс. Прогнозите са и за множество чуждестранни туристи, които според ранните записвания за предстоящия зимен сезон са от Ирландия, Гърция, Сърбия, Румъния, Израел и Македония”, заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. „Само чрез обединените усилия на Министерството на туризма, на местната власт и на бизнеса ще се постигне всеобщата цел – България да бъде дестинация на четири сезона.”

От своя страна г-жа Славка Чакърова изказа благодарност на всички, които през годините са положили усилия да развият ски зона „Мечи Чал“. Посочи, че очакват още инвестиции, за да може курортът да предложи конкурентни на европейските условия и изрази надежда, че до година-две инвестицията за лифт, който свързва Пампорово и Чепеларе, ще бъде реализирана.