Въздушен балет в Медицинските общежития в Пловдив

Медицинските общежития в Пловдив стават сцена за въздушен балет в рамките на програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019, съобщи Радио Пловдив.

Екипът на френската компания ACTE пристига отново в града под тепетата, за да продължи работата си по подготовката на спектакъла "Място на съществуване", който ще оживее на 14, 15 и 16 юни по фасадата на медицинските общежития. Проектът, чиято цел е да създаде необикновена атмосфера, вдъхновена от обичайната среда в града, стартира през 2018-та с поредица от работилници, артистични пърформанси и срещи с пловдивчани.
 
В серията от събития тази пролет френската хореографка и основател на компанията Аник Шарло ще сподели опита си в работилници за съвременен танц. Те ще се проведат през март в залите на АМТИИ, в читалище "Христо Смирненски", а проектът ще бъде представен пред студенти от Медицинския университет и пред жителите на район "Западен".

Специални танцови пърформанси, наречени Рандеву, ще се играят и на различни места в Пловдив по график през март и непосредствено преди спектакъла през май. Всички прояви са с вход свободен.