Подготвят плажа в Слънчев бряг за новия сезон

Ще монтират осветление по цялата брегова ивица

В Слънчев бряг започна цялостна подготовка на плажната ивица за туристическия сезон 2019 г., съобщиха от управата на морския курорт. В момента се изравняват  временните диги от пясък на северния плаж в курорта. Предпазните насипи бяха издигнати през зимните месеци за да защитят ивицата, заведенията и обектите на плажа от унищожителното действие на вълните. До момента е обработена повече от половината територия на ивицата. Защитните насипи се разстилат със специализирана техника. Друга нова модерна самоходна машина почиства, филтрира и заравнява пясъка.
 
Готов е и проектът за цялостно осветление на бреговата ивица. До дни ще започне поставянето на осветителните тела по протежението  й. Целта на осигуряването на осветление нощем е да се гарантира безопасността за туристите.

В края на месеца ще започне поетапно поставяне на чадърите, шезлонгите, спасителните постове, информационните табели, обезопасяването според изискванията. По наредба плажовете трябва да открият официално сезона на 1 юни.  От управата на северната ивица в Слънчев бряг гарантираха, че седмици по-рано плажът ще е изряден и готов да посреща туристи. По предварителни планове от 15 май ивицата ще бъде обезпечена и с обходни двойки спасители.