Враца кани на Международния фолклорен фестивал "Врачанска пролет"

Международният фолклорен фестивал "Врачанска пролет" тази година  ще се проведе от 19 до 22 април. Фестивалът, който няма конкурсен характер, се организира от Община Враца за тринадесети пореден път. Целта на празника е популяризиране на танцовото изкуство на различни български региони, както и запознаване с фолклора на гостуващите държави.

В програмата на МФФ "Врачанска пролет" от българска страна ще видите Представителния танцов състав "Хемус" към Община Враца, Танцова формация "Магнифика"- Враца, танцовия състав на Националното училище за танцово изкуство- София, сурвакарската група от село Долна Секирна, Пернишко и др. Чуждестранните участници са унгарската танцова формация "Фалмис", албанският танцов състав "Скампа",  молдовският ансамбъл "Стругураш" от Кишинев, съставът за индонезийски танци при Посолството на Република Индонезия в България.

Фестивалът е възможност за създаване на нови контакти и приятелства, както и възможност на гости от различни страни и региони да разгледат интересни туристически обекти и природни дадености на Враца.