Разград се готви за Панаира на киселото мляко

Разград ще посрещне стотици гости от страната и чужбина за Панаира на киселото мляко и съпътстващия го Фестивал на народните традиции и художествени занаяти, съобщи БТА. Семнадесетото издание на най-големия културен форум на общината ще се проведе от 22 до 24 юли.

Следващата седмица градът отново ще се превърне в столица на киселото мляко, за да популяризира млечните продукти, богатството на песенния и танцов фолклор, и автентичните занаяти. Ще има конкурси, състезания, изложби и ревю-спектакъл на авторски облекла с български шевици. Малчуганите ще могат да участват в детската работилница "Първи стъпки в занаята" и в конкурса за детска рисунка.

Над 200 певци, танцьори и музиканти ще се включат в програмата на панаира. Гости тази година ще бъдат състави от Канарските острови, Русия, Китай, Грузия, Чили. Българският фолклор ще бъде представен от разградската детска танцова школа "Хорце" и Танцов клуб "Абритус". Вечерните концерти на групите ще бъдат съпътствани от дефилета, като последното по традиция ще бъде поведено от Краля и Кралицата на Панаира.
 
Близо 90 ще са и майсторите-занаятчии в изложението на съпътстващия панаира Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. Официалното откриване на Панаира на киселото мляко е в понеделник от 20.30 часа.