Пловдив отново е домакин на Международния фолклорен фестивал

В Античния театър на Пловдив снощи бе открит  25-ият Международен фолклорен фестивал, в който участват танцови състави от седем държави, съобщи БНР.

В годината на Пловдив като Европейска столица на културата, акцентът съзнателно е поставен на българското представяне, затова и българското участие е силно - Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ Велинград и Ансамбъл „Тракия“. Всички те ще  имат самостоятелен концерт под надслов „Среща на поколенията”.Чуждестранните участници са колективи от Испания, Индия, Мали, Сърбия и атрактивна трупа от Грузия.

Дефилетата на съставите ще бъдат всяка вечер до 2 август,  от 17.30 часа. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч.

Входът за събитията е свободен.